Bouw eerst vertrouwen op met je doelgroep voordat je gaat verkopen

Bouw eerst vertrouwen op met je doelgroep voordat je gaat verkopen

Mensen kopen online niet zomaar bij jou. Zeker niet als jouw product of dienst wat duurder of zelfs een flinke investering is. Iemand doorloopt een heel koopproces voordat hij uiteindelijk bij jou koopt.

Iemand zal jou en jouw producten eerst willen leren kennen. Laat zien wie je bent, wat je verkoopt en waar je voor staat. Het gaat erom dat jouw doelgroep jou leert kennen en steeds meer geïnteresseerd raakt. De grootste valkuil is als je in deze fase wat probeert te verkopen. De kans is groot dat iemand dan afhaakt. Koop jij meteen bij een vreemde? Ik in ieder geval niet.

Als je de interesse hebt gewekt bij jouw doelgroep, willen ze meer van je weten. Ze gaan je volgen. Bied een potentiële klant iets aan dat hij graag van jou zou willen hebben in ruil voor bijvoorbeeld een e-mailadres. Blijf in contact met je potentiële klant en voorzie hem van de informatie waar hij behoefte aan heeft. Zonder te verkopen.

De laatste stap is het vertrouwen te winnen van jouw potentiële klant. Als mensen geen vertrouwen hebben in jou, jouw bedrijf en producten/diensten zullen ze niets bij je kopen. Ze moeten ervan overtuigd zijn dat jij de beste in het oplossen van hun probleem. Pas dan kun je beginnen met verkopen. Kies een manier die bij jou past.

Geef waarde, denk mee en bouw vertrouwen op. Dat gaat niet ineens, geef het tijd.

Ik ben benieuwd. Maak jij gebruik van deze Know-Like-Trust methode?

Heb jij hulp nodig bij je Marketing of Social media? Laat mij je helpen.